Mijn begin in de jacht. 

                                      Jacht opleiding.

Grote zoektocht naar de gepaste jachtopleiding voor puppy's hier in onze buurt????

Ik heb heel veel geleerd van de ervaringen die ik heb opgedaan met mijn honden.

Van  een zoekend iemand naar hulp, tot waar ik nu ben is meer dan groot. Voor mijn gevoel dan.

In het begin was het zo!

Ik wist dat ik een  goed hondje had gekocht uit een jachtlijn van een goede en ervaren fokker. Paul Van der Stelt, kennel Rocket Star.
https://www.gundogs.be/hond.php?id=5448
Dit was  voor mij dan het mooiste wat er is. Met een goede start beginnen!
Ik had geen ervaring en zocht dan hulp waar ik maar kon. In de nabijheid was er wel iemand maar deze man had het te druk en had geen tijd. Naderhand hoorde ik zeggen dat hij niet zo graag werkte met puppy's.
Verder waren er mensen die waren te commercieel en het was te veel als ze maar iets los moeten laten, hoe je het moet aanpakken.
Daar zit je dan met een goed hondje, men zoekt dan maar een uitweg.
Hoe moet ik  dit nu aanpakken?
Ik verzon wat om toch aan  informatie te komen en zocht verder. Ik ging wat boeken lezen en ben dan ook in Zichem (BelgiĆ«) gaan kijken. Dit stond mij wel aan, maar nog niets voor een puppy. (voor een puppy les was dit toch te veel rijden.)
Ik heb dan ook geschreven naar de fokker in Engeland waar de vader van mijn puppy was gehuisvest.
http://drakeshead.com/
Deze mensen waren niet te beroerd om raad te geven ondanks zij heel veel op pad zijn met hun eigen honden. Zij hebben niet voor niets jaren lang aan de top gestaan . (en nog doen ze niet onder ondanks de leeftijd)  Zij zeiden waar  ik direct moet naar kijken en hoe je dit het beste moet aanpakken. Met de nodige video's te kijken van Drakeshaead . Ik had ook van mijn fokker al een brief mee gekregen om te starten dit was voor mij  dan ook een goede start. Natuurlijk ga je meer en meer kijken waar je naar toe moet werken en wat de bedoelingen zijn, aan keurmeesters vragen op een wedstrijd wat de bedoelingen zijn in elke klasse. Vooral de regelementen goed doorlezen. Als mijn pup al wat ouder was, ben ik gaan vragen aan iemand wat er verstand van had , ben ik wel goed bezig?
En ik vond Lydia Goossen.
http://users.telenet.be/starcreek/html/nieuws.html  ) die mij zonder enige twijfel wel even wou helpen. Goed bezig zij ze maar ik was volgens haar al te ver voor de ouderdom van het hondje , wat naderhand pas voor mij zichtbaar was. Ok, dan was ik toch op de goede baan en ging dan weer naar de club in Zichem om verder les te nemen als Abby wat ouder was.
Dan heb ik nog eens les genomen met Fille Exelmans,  https://www.kroonkennels.com  wat toen ook een goede hond had en zelf goede resultaten gehaald heeft in het verleden, en hoog stond aangeschreven als goede en ervaren voorjager.
Zo ben ik dan toch verder gekomen en mag dan ook zeggen dat ik een zeer goed hondje heb gehad. Met mooie resultaten op de Working testen en op de jacht waren we ook zeer gewaardeerd.
Mijn hondje Abby , is inmiddels overleden (december 2019) maar heb nog twee teefjes van haar , Tessa 8 jaar en Emma 5 jaar. Ook deze hebben mij ook al veel terug gegeven , op jacht of waar dan ook, ik mag mij dan ook zeer gelukkig prijzen als ik deze twee kanjers dan nog heb van Abby.

Dit verhaal wil ik toch met vele mensen delen, om te voorkomen dat ze niet alleen staan hier in deze regio van het land om een puppy te begeleiden voor de jacht. En dat ze op mij kunnen rekenen , bel mij of mail mij, kijk gewoon naar contact op deze website voor een afspraak .  ik kan jullie zeker op goede weg helpen. 
En als er een verdere opleiding nodig is dan weet ik ook mensen die jullie verder kunnen helpen. Ik wil me alleen nog  om puppy's en jonge honden concentreren, anders loopt mijn hobby een beetje uit de hand.

Groetjes, Wilfried